tisdag 6 november 2007

Jag funderade på en sak..

Q: Which of the worlds military forces is the most gay?
A: The Jordanian army. Because according to surveys almost 100% of them admit to, at least once, have been in Amman...


"U want a piece of ME, honey? Come get some!"

måndag 5 november 2007

WTF?

Mitt i en text om tips inför flygresan dök detta upp:

"Checka in

Det första man gör när man kommit fram till flygplatsen är att checka in di din flight. Visa din biljett och id (pass ifall du ska resa utom Sverige) )internationellt) till flygbolag bemannar på din flights som designeras incheckningsdisken, eller på allmänningcheckin kontra, beroende av ditt flygbolag. Med några flygbolag som du skar, motta stiga ombord för ''' passerar ''' med en placerauppgift, stund, någon annat inte tilldelar placerar. Du kan behöva stiga ombord passerar till gåva till säkerheten bemannar och mer sistnämnd, när du stiger ombord flighten. På denna tid skar ditt kontrollerade bagage vägs, märkt, och räckt av till flygplatsen bemanna.

Ett ökande numrerar av flygbolag genomför ettcheckin system på bestämda flygplatsar, även om det might att vara inskränkt till passengers utan kontrollerat bagage, och till passengers som inte har en läkarundersökning att etikettera. Dessa system gäller lilla kiosks som du kan skriva in i din bokning hänvisar till, och, som skar trycket ut stiga ombord, passerar för dig. Det är också ofta möjligheten till checkin via Internet.

  • Om det finns flera flighten ”lägger benen på ryggen” mellan dig och din destination, fråga incheckningen bemannar, om de kan kontrollera ditt hänger lös hela vägen igenom, så att du inte måste att välja upp dem och att återkontrollera dem på varje stopp. Det är viktigt att du vet när du skar och skar inte måste att överföra ditt hänger sig lös yourself: några länder insisterar på incoming internationella passengers som hämtar och återkontrollerar allt bagage, innan de överför till en annan flight. Å ena sidan önskar du inte måste väntan omkring för ditt hänger lös endast för att finna att de bokades igenom.
  • Betrakta att fråga incheckningen bemannar för ett nödläge går ut ror placerar. Placerar i nödläget går ut ror har markant mer viktig legroom, än standart placerar. Emellertid alla räcker dina bagage måste att gå i det över huvudet rummet, om du är i dessa ror. I teori placerar passengers i dessa krävs för att hjälpa deltagare med dörren i ett nödläge: du might inte sitter där, om du är fysiskt oförmögen att hjälpa; om du är döv eller blind; eller om du är gravid. Några flygbolag laddar nu extrahjälpen för går ut ror att placera genom att använda den kända ”ekonomiplusen” eller liknande. Om du är mycket högväxt dig kan ibland få dessa placerar, utan att betala men, räkna inte på den."
Jag får intrycket att en automatöversättning råkat ut för en defekt ordbehandlare eller nåt lika grymt öde. Vansinnigt roligt att jämställa döva och blinda med gravida. :-)

lördag 3 november 2007

In pingvino veritas?

Följande artikel i nån blaska av populärvetenskaplig natur fick mig att fundera på hur en del människor tänker när de viger sina liv åt vetenskapen. Till och med illustrationen är ju rent übernördig!

"Ruvande adéliepingviner tömmer tarmen utan att lämna boet, för att äggen inte skall kallna. Hur de gör för att skjuta iväg sin avföring med en upptill 40 cm lång stråle beskrivs vetenskapligt i en avhandling från 2003. Forskarna beräknade att en 60 cm hög pingvin, som har en ändtarmsöppning på åtta millimeter, skjuter fyra gånger så kraftigt som en människa kan prestera."


Naturligtvis gäller ovanstående inte en människa som åker buss.

Hår(da) bud

En gammal vän och trotjänare har gått ur tiden. Efter en gravitationsrelaterad olycka har min fina klippmaskin mött sitt öde. Den gjorde lång och trogen tjänst in i det sista och gav inte upp andan förrän även de korta håren i nacken var putsade. Sedan hösten 1993 har den med två veckors intervall kortat ner mitt hår till en hanterbar och fältmässigt korrekt längd utan att knysta eller klaga. Många är dom i min närhet som åtnjutit dess tjänster.

Begravning beräknas ske under morgondagen, ute på Malmslätts miljöstation, lådan för elskrot.

Fader Vhår, som är frisör!
Härdat varde ditt skär;
tillkomme din kundkrets; skölj ditt shampo,
såsom i salongen så ock i duschen;
vår dagliga snagg giv oss idag;
och förlåt oss våra hockeyfrillor,
såsom ock vi klippa dem som långhåriga DJ's äro,
och inled oss icke i frestelse,
utan hindra oss att klippa oss nedanför hakan.
Ty saxen är din och plåstret och ärrvävnaden i evighet.
Ajfan.

För att på ett lämpligt sätt hedra den avlidne kommer dess ersättare att vara av samma modell och märke, courtesy of Teknikmagasinet.